Blog – Tuinaanleg nieuwbouw – De financiering van een nieuwbouwtuin 2020-06-04T09:26:23+00:00

De financiering van een nieuwbouwtuin, hoe regel jij het?

De financiering van een nieuwbouwtuin, hoe regel jij het?

Als je een tuin wil laten aanleggen bij jouw nieuwbouwwoning, is het handig om na te denken over kosten en financiering. De bouw van de woning valt vaak financieel wat tegen. Zonder goed plan vooraf kan het zomaar zijn dat je geld op is, terwijl de buitenruimte bij je nieuwe huis nog één grote zandbak is. In deze blog ontdek op wat voor manieren je je tuin kunt betalen als je bezig bent met de bouw van een nieuw huis. 

Wil je een vrijblijvend advies of heb je concrete plannen waar we je bij kunnen helpen? Neem dan contact met ons op.

Meefinancieren in de hypotheek via een bouwdepot

Zoals ook de woning behoort de tuin tot het onroerend goed. Dat betekent dat je de aanleg in principe kunt meefinancieren in de hypotheek. De hypotheekrente is historisch laag, dus het is een aantrekkelijke optie. Bovendien is deze rente fiscaal aftrekbaar, omdat het aanleggen van een tuin wordt geschaard onder verbetering van de woning. In principe kun je alle vaste zaken meefinancieren, maar bijvoorbeeld tuinmeubels niet. Echter, het blijkt vaak toch lastig, dat meefinancieren. Sinds 2018 kun je voor maximaal 100% van de waarde van de woning een hypotheek krijgen.

Hoe makkelijk een lening wordt verstrekt, hangt sterk af van je plannen en de daarmee samenhangende waardevermeerdering van de woning. Zaken die smaakgevoelig zijn, leveren vaak maar weinig meerwaarde op. Een luxe buitenverblijf of zwembad zullen dan ook makkelijker te financieren zijn. Er zijn via omwegen soms toch mogelijkheden om de gehele tuin aan te laten leggen en het kan interessant zijn om die te verkennen. Ga daarvoor eens om de tafel met jouw bank of hypotheekverstrekker.

Is er toch een mogelijkheid om de tuin te financieren? Dan wordt de verstrekte geld vaak opgenomen in een bouwdepot. Door facturen inzichtelijk te maken voor de geldverstrekker, bewijs je dat je hebt geïnvesteerd in je tuin. Meestal vindt pas daarna uitbetaling plaats.

Nu niet voldoende budget voor al je tuinwensen? Overweeg net als deze klant om te werken in fases. Later bouwen we hier nog een overkapping. 

Onder de oprit bij deze nieuwbouw is gebroken puin gewerkt voor extra stevigheid

Eigen geld

Wil je de tuin liever niet financieren of uit een bouwdepot betalen, dan kun je altijd je eigen spaargeld inbrengen. Veel van onze klanten hebben daar het prettigste gevoel bij. De tuin is dan echt van jou en niet ‘op afbetaling’. Lukt het niet om jouw droomtuin in één keer te laten aanleggen, omdat de kosten je budget overstijgen? Dat hoeft geen probleem te zijn. Ons advies is om de basis, zoals het grondwerk, de bestrating, de beplanting, het gazon en de erfafscheiding goed te doen. Die luxe overkapping of mooie tuinverlichting kan altijd later nog worden geplaatst, zonder de tuin helemaal op de schop te moeten gooien. Je bent dan toch uit de modder van de bouwplaats en kunt in principe genieten van een mooie tuin. Voor de extra luxe finishing touch kun je dan altijd nog doorsparen.

Kosten, prijs en offerte

Het laten aanleggen van een nieuwbouwtuin is maatwerk en dus is het lukraak noemen van prijzen lastig. Je kunt je vast voorstellen dat de kosten afhangen van jouw situatie en de keuzes die je maakt. Laten we kijken naar wat zoal invloed heeft op de prijs:

  • De grootte van je tuin en de mate van luxe – groot en luxe is duurder dan klein met budgetkeuzes

  • Prijsniveau van materialen – het prijsverschil tussen bijvoorbeeld tegels is groot

  • Bouwkundige elementen – een overkapping of vijver drijft de prijs snel op

  • Bereikbaarheid – of de tuin bereikbaar is met machines, handwerk is per definitie duurder

  • Grondwerk – in welke mate de grond verbetert moet worden

  • Erfafscheidingen – soms inbegrepen bij de bouw, vaak niet

In voorjaar 2020 direct genieten? Het is erg druk! We plannen u graag in, dus wees er op tijd bij!

ONZE BEZETTING TOT APRIL 2020 – 85%

In voorjaar 2020 direct genieten? Het is erg druk! We plannen u graag in, dus wees er op tijd bij!

ONZE BEZETTING TOT APRIL 2020 – 85%

Ontvang vrijblijvend advies!

“Oriënteer je je nog? Ik hoor graag je twijfels en help je verder op weg. Zullen we bellen of Whatsappen? Het is gratis en vrijblijvend!”

Ellen van Rijn – Klantenhelper

0031 (0)13 591 54 30

0031 (0)6 163 051 84

Stel direct je vraag via Whatsapp

Plan nu jouw Tuin Quickscan!

“Heb je concrete plannen voor jouw tuinproject? Plan vandaag nog een vrijblijvende Tuin Quickscan in! Ik kom graag bij je langs.”

Sisco van Rijn – Directeur en Tuinexpert

0031 (0)6 338 145 92

Nu plannen
Nu plannen
Gratis Tuin Quickscan
Meer over ons
Onze blog
Contact

Van Rijn Tuinoplossingen

Oliviersweg 4
5061 PL Oisterwijk – Nederland
info@vanrijntuinoplossingen.nl
0031 (0)13 591 54 30
KvK-nummer: 11067607

Telefonisch bereikbaar

Ma – Vr 08:00 – 22.00 uur
Za 09:00 – 20.00 uur
Zo Gesloten

Werkregio

Noord-Brabant
Gelderland
Utrecht
Zuid-Holland
Vlaanderen
Andere provincies

Hoe anderen ons beoordelen

“Erg tevreden over de deskundigheid van Van Rijn Tuinoplossingen, zoals m’n eerste indruk me al ingaf. Een aanrader, tot in de puntjes verzorgd.”

“Een prettig proces met prettige mensen over de vloer en een prachtig eindresultaat. We kunnen Sisco, Chris en Ellen van harte aanbevelen!”

“Goed advies gekregen nadat de heer Van Rijn bij mij thuis is langs geweest. Zeer vriendelijke mensen en erg behulpzaam en een mooi en prachtig resultaat waar ik voor heel lang plezier van heb!”

“Wij hebben in oktober 2017 de tuin laten aanleggen. Zeer goed advies gekregen, we wilden een onderhoudsvriendelijke tuin en dat is heel goed gelukt. In de zomer zitten we elke avond buiten om te eten in onze nieuwe tuin. We krijgen nog steeds complimenten, bedankt!”

ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACYVERKLARING | DISCLAIMER | VAN RIJN TUINOPLOSSINGEN – 2020

Van Rijn Tuinoplossingen
Oliviersweg 4
5061 PL Oisterwijk – Nederland
info@vanrijntuinoplossingen.nl
0031 (0)13 591 54 30
KvK-nummer: 11067607

Telefonisch bereikbaar
Ma – Vr 08:00 – 22.00 uur
Za 09:00 – 20.00 uur
Zo Gesloten

Werkregio
Noord-Brabant
Gelderland
Utrecht
Zuid-Holland
Vlaanderen
Andere provincies

ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACYVERKLARING | DISCLAIMER | VAN RIJN TUINOPLOSSINGEN – 2020