Een overkapping aan huis plaatsen

Een overkapping aan huis plaatsen

We vertellen je graag over de mogelijkheden en voor- en nadelen van een overkapping aan huis. We vergelijken het voor je met een aanbouw en je ontdekt hoe je kunt voorkomen dat je lichtinval in huis verliest. Heb je al een overkapping en wil je deze upgraden naar een serre? Daarover geven we je tips. Wil je vrijblijvend een goed advies ontvangen voor een overkapping in jouw tuin? Neem dan contact met ons op. 

Houten overkapping aan huis met pannendak en houten vlonder

Een overkapping aan huis in vergelijking met een aanbouw

Een aanbouw of uitbouw is een uitbereiding van je woning, waar je voor kiest als je binnen meer leefruimte wilt creëren. Is het je meer te doen om het beleven van je tuin? Dan ligt een overkapping voor de hand. Je krijgt dan een overdekte leefruimte die door het open karakter in direct contact staat met de natuur. Zo kun je met lekker weer heerlijk buitenleven en van je tuin genieten.

Je kunt zo’n overkapping net als een uitbouw van alle hedendaagse gemakken voorzien, maar het grootste verschil is de temperatuur die je er ervaart. In een aanbouw heerst jouw binnenklimaat, terwijl de temperatuur in een overkapping gelijk is aan buiten. Je kunt je voorstellen dat het in een overkapping in de koudere maanden niet zo aangenaam is. Aan de andere kant zul je met een aanbouw nooit het directe contact met je tuin ervaren. Dus, waar ben jij naar op zoek?

Lichtinval

Zo beperk je lichtverlies

Bang om daglicht in je woning te verliezen door het plaatsen van een overkapping aan huis? Je kunt het beperken door voor een lichtkoepel, lichtstraat of een dak van glas of polycarbonaat te kiezen. Zo komt er via het dak meer direct zonlicht door je tuindeuren, ramen of schuifpui naar binnen. Je kunt ook de zijwanden in je overkapping achterwege laten of uitvoeren met een bijvoorbeeld glas om de hoeveelheid daglicht te maximaliseren.

Welk materiaal kies je voor lichtinval?

Als je maatregelen treft om lichtverlies te minimaliseren, kun je kiezen uit verschillende (deels) transparante materialen. In onze blog over glas, kunststof en polycarbonaat kom je meer te weten over de opties.

Een overkapping met schuifbaar glazen dak

Kleine houten overkapping met een ideale grootte voor een tuintafel of loungeset

Een overkapping met glazen schuifpui en kunststof lichtkoepel

Van overkapping naar serre

Heb je al een overkapping aan huis en zoek je toch het comfort van een aanbouw? Dan kun je overwegen om je overkapping om te bouwen naar serre. De isolatiewaarde van zo’n omgebouwde overkapping is niet zo goed als van een aanbouw, maar je kunt een goede poging wagen om het er behagelijker te maken voor alle seizoenen. We geven je wat tips:

  • Open gedeelten tochtdicht maken met een glazen schuifpui
  • Aanwezige wanden en het dak isoleren
  • Vloerverwarming aanbrengen of een radiator bevestigen

Direct in het voorjaar van 2023 genieten van je tuin? Besteed je tuinproject dan nu uit!
Door de huidige situatie is het extra druk, maar we plannen je graag deze winter in.

ZO VOL ZITTEN WE T/M NOVEMBER 2022 – 93%

Direct in het voorjaar van 2023 genieten van je tuin? Besteed je tuinproject dan nu uit! Door de huidige situatie is het extra druk, maar we plannen je graag deze winter in.

ZO VOL ZITTEN WE T/M NOV. 2022 – 93%

Zelf tuin leren ontwerpen? Volg onze Thuiscursus Tuinontwerpen!

Slechts tijdelijk van
€89,95,- voor €29,95!

Bekijk het cursusaanbod
Bekijk het cursusaanbod

Plan nu jouw Tuin Quickscan!

chris van rijn profiel v2

“Heb je concrete plannen om jouw tuinproject uit te besteden? Plan vandaag nog een vrijblijvende Tuin Quickscan in! Ik help je graag verder.”

Chris van Rijn – Creatief Directeur

0031 (0)13 591 54 30
0031 (0)6 135 979 10

Nu plannen
Nu plannen
Gratis Tuin Quickscan
Meer over ons
Onze blog
Contact

Van Rijn Tuinoplossingen

Oliviersweg 4
5061 PL Oisterwijk – Nederland
info@vanrijntuinoplossingen.nl
0031 (0)13 591 54 30
KvK-nummer: 76667677

Telefonisch bereikbaar

Ma – Vr 08:00 – 22.00 uur
Za 09:00 – 20.00 uur
Zo Gesloten

Werkregio

Noord-Brabant
Gelderland
Utrecht
Zuid-Holland
Vlaanderen
Andere provincies

Hoe anderen ons beoordelen

“Erg tevreden over de deskundigheid van Van Rijn Tuinoplossingen, zoals m’n eerste indruk me al ingaf. Een aanrader, tot in de puntjes verzorgd.”

“Een prettig proces met prettige mensen over de vloer en een prachtig eindresultaat. We kunnen Sisco, Chris en Ellen van harte aanbevelen!”

“Goed advies gekregen nadat de heer Van Rijn bij mij thuis is langs geweest. Zeer vriendelijke mensen en erg behulpzaam en een mooi en prachtig resultaat waar ik voor heel lang plezier van heb!”

“Wij hebben in juni 2020 de tuin laten aanleggen. Zeer goed advies gekregen, we wilden een onderhoudsvriendelijke tuin en dat is heel goed gelukt. In de zomer zitten we elke avond buiten om te eten in onze nieuwe tuin. We krijgen nog steeds complimenten, bedankt!”

ALGEMENE VOORWAARDEN | VAN RIJN TUINOPLOSSINGEN – 2021

Van Rijn Tuinoplossingen
Oliviersweg 4
5061 PL Oisterwijk – Nederland
info@vanrijntuinoplossingen.nl
0031 (0)13 591 54 30
KvK-nummer: 76667677

Telefonisch bereikbaar
Ma – Vr 08:00 – 22.00 uur
Za 09:00 – 20.00 uur
Zo Gesloten

Werkregio
Noord-Brabant
Gelderland
Utrecht
Zuid-Holland
Vlaanderen
Andere provincies

ALGEMENE VOORWAARDEN | VAN RIJN TUINOPLOSSINGEN – 2021