Een overkapping op maat laten maken. Volg deze stappen

Een overkapping op maat laten maken. Volg deze stappen

Bij een maatwerk overkapping is alles mogelijk, wij maken overkappingen in alle stijlen, en precies zoals jij deze voor ogen hebt. Laat je door ons volledig ontzorgen bij het bouwen van jouw overkapping op maat. Samen komen we tot een ontwerp dat recht doet aan je tuin en zodat jij er zo veel mogelijk plezier van kunt hebben.

Het bouwen van een goede overkapping is een investering, en een waarvan je nog jarenlang zal genieten. Daarom is het belangrijk om je goed voor te bereiden, samen met jou zorgen we ervoor dat jouw maatwerk overkapping het tuingebouw wordt waar je van hebt gedroomd.

Houten overkapping aan huis met pannendak en houten vlonder

Bepaal de functie van de overkapping

Het uitgangspunt bij het maken van een overkapping is altijd de functie. Of je de overkapping wilt gebruiken als leefruimte of om er voertuigen onder te parkeren. De mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos. Denk vooraf goed na welke functie de overkapping zal helpen. Op die manier kan degene die jouw droomoverkapping gaat maken het perfecte eindresultaat leveren.

Stel een budget vast

Een vastgesteld budget is een goed uitgangspunt bij het bepalen van de mate van luxe van jouw nieuwe op maat gemaakt overkapping. Er zijn vele zaken die van invloed zijn op de kosten van een overkapping. Denk hierbij aan maatwerk of een standaard formaat, welke materialen er worden gebruikt en natuurlijk de grootte van de overkapping.

Van Rijn Tuinoplossingen levert maatwerk overkappingen van topkwaliteit. We gaan voor het beste eindresultaat met optimale service. Wanneer je bij ons uw overkapping laat maken ben je verzekerd van het beste eindresultaat.

Oriënteer je op overkappingen en bepaal je stijl

Bekijk afbeeldingen van overkappingen en leg vast wat je mooi vindt. Als je een moodboard maakt, kan dat ons helpen bij het ontwerp. Laat je inspireren door anderen op gebied van stijl, kleur en materialen. Je kunt ook bij ons materialen en tenders bekijken. Je kunt precies aangeven wat je wel en niet mooi vind, op die manier ontwerpen we dé overkapping voor jou.

Denk bijvoorbeeld ook goed na over het dak van de overkapping. Wil je een overkapping met plat dak of een puntdak, wil je een lichtkoepel in je overkapping? Ook in materialen van het dak is veel mogelijk. Tijdens de ontwerpfase van dé perfecte overkapping houden we hier uiteraard rekening mee.

Locatie bepalen

Het voordeel van een maatwerk overkapping is dat deze iedere gewenste vorm kan krijgen. Zo kan je de overkapping op iedere plek in jouw tuin perfect laten plaatsen. Houd bij het bepalen van de locatie van de overkapping rekening met lichtinval, regen, wind. Wil je de overkapping aan huis, of liever een afzonderlijke plek in de tuin, bijvoorbeeld in combinatie met een tuinhuis. Op die manier wordt een extra zithoek in de tuin gecreëerd.

Visualisatie van de overkapping in jouw tuin

Voordat we starten met de bouw van de overkapping komen we met een uitgebreid ontwerp bij je terug. Zo weet je precies hoe jouw overkapping eruit komt te zien. In samenspraak stellen we het definitieve ontwerp vast. Voordat we starten met de bouw van de overkapping weet je dus exact hoe deze eruit komt te zien en zal deze volledig afgestemd zijn op jouw wensen.

Het goed visualiseren van de te bouwen overkapping is van enorm belang. Op die manier weet je vooraf waar je aan toe bent en kom je niet voor verrassingen te staan. Onze ontwerpen maken we indien gewenst zelfs in 3D. Op die manier kan je de overkapping ervaren nog voordat deze gebouwd is.

Materiaalkeuze

Tot slot is het natuurlijk van belang dat het juiste materiaal wordt gebruikt. Er kan gekozen worden voor een aluminium overkapping of één van de diverse houtsoorten. De afgelopen jaren zien we overkappingen van douglas hout een enorme opmars maken. Deze prachtige houtsoort is duurzaam en heeft een luxe uitstraling.

Graag nemen we je mee in het proces om jouw ideale overkapping samen te stellen. Neem daarvoor contact met ons op, we helpen je graag!

Grote eiken houten overkapping met een breedte van 9 meter, een diepte van 4 meter en een hoogte van 3 meter

Een ruime en luxe overkapping met plaats voor een grote eettafel en buitenkeuken

Kleine houten overkapping met een ideale grootte voor een tuintafel of loungeset

Een kleinere overkapping voor een koffiezitje of een kleine eettafel

Direct in het voorjaar van 2023 genieten van je tuin? Besteed je tuinproject dan nu uit!
Door de huidige situatie is het extra druk, maar we plannen je graag deze winter in.

ZO VOL ZITTEN WE T/M NOVEMBER 2022 – 93%

Direct in het voorjaar van 2023 genieten van je tuin? Besteed je tuinproject dan nu uit! Door de huidige situatie is het extra druk, maar we plannen je graag deze winter in.

ZO VOL ZITTEN WE T/M NOV. 2022 – 93%

Plan nu jouw Tuin Quickscan!

chris van rijn profiel v2

“Heb je concrete plannen om jouw tuinproject uit te besteden? Plan vandaag nog een vrijblijvende Tuin Quickscan in! Ik help je graag verder.”

Chris van Rijn – Creatief Directeur

0031 (0)13 591 54 30
0031 (0)6 135 979 10

Nu plannen
Nu plannen

Of download onze gratis INSPIRATIEGIDS!


  Gratis Tuin Quickscan
  Meer over ons
  Onze blog
  Contact

  Van Rijn Tuinoplossingen

  Oliviersweg 4
  5061 PL Oisterwijk – Nederland
  info@vanrijntuinoplossingen.nl
  0031 (0)13 591 54 30
  KvK-nummer: 76667677

  Telefonisch bereikbaar

  Ma – Vr 08:00 – 22.00 uur
  Za 09:00 – 20.00 uur
  Zo Gesloten

  Werkregio

  Noord-Brabant
  Gelderland
  Utrecht
  Zuid-Holland
  Vlaanderen
  Andere provincies

  Hoe anderen ons beoordelen

  “Erg tevreden over de deskundigheid van Van Rijn Tuinoplossingen, zoals m’n eerste indruk me al ingaf. Een aanrader, tot in de puntjes verzorgd.”

  “Een prettig proces met prettige mensen over de vloer en een prachtig eindresultaat. We kunnen Sisco, Chris en Ellen van harte aanbevelen!”

  “Goed advies gekregen nadat de heer Van Rijn bij mij thuis is langs geweest. Zeer vriendelijke mensen en erg behulpzaam en een mooi en prachtig resultaat waar ik voor heel lang plezier van heb!”

  “Wij hebben in juni 2020 de tuin laten aanleggen. Zeer goed advies gekregen, we wilden een onderhoudsvriendelijke tuin en dat is heel goed gelukt. In de zomer zitten we elke avond buiten om te eten in onze nieuwe tuin. We krijgen nog steeds complimenten, bedankt!”

  ALGEMENE VOORWAARDEN | VAN RIJN TUINOPLOSSINGEN – 2021

  Van Rijn Tuinoplossingen
  Oliviersweg 4
  5061 PL Oisterwijk – Nederland
  info@vanrijntuinoplossingen.nl
  0031 (0)13 591 54 30
  KvK-nummer: 76667677

  Telefonisch bereikbaar
  Ma – Vr 08:00 – 22.00 uur
  Za 09:00 – 20.00 uur
  Zo Gesloten

  Werkregio
  Noord-Brabant
  Gelderland
  Utrecht
  Zuid-Holland
  Vlaanderen
  Andere provincies

  ALGEMENE VOORWAARDEN | VAN RIJN TUINOPLOSSINGEN – 2021