Composiet vlonderplanken laten leggen 2018-01-22T10:12:29+00:00
composiet vlonderplanken laten leggen: antraciete terrasdelen blind geschroefd

Composiet vlonderplanken laten leggen

Op zoek naar een professional die voor u een prachtig en kwalitatief goed composiet terras kan plaatsen? Wij gebruiken hoogwaardige WPC composiet terrasplanken van Elephant en geven garantie op het eindresultaat. U kunt jaren genieten van een elegante, chique en strakke composiet tuinvlonder, bijvoorbeeld als terras of dakterras of als vloer in uw overkapping, tuinhuis of veranda. Ook composiet vlonderplanken laten leggen? Neem snel contact op!

Nog niet bekend met de eigenschappen en voordelen van composiet vlonderplanken? Lees dan onze blog!

Bellen: 0031 (0)13 591 54 30 
Mailen: info@vanrijntuinoplossingen.nl

Gratis offerte aanvragen

Wij dragen bij aan geluksmomenten rondom huis

Wij vinden de reis die we met u als klant maken minstens zo belangrijk als de eindbestemming, een mooie en duurzame composiet vlonder. We geven u 5 redenen voor composiet vlonderplanken laten leggen door Van Rijn Tuinoplossingen.

  • Ruim 30 jaar ervaring in maatwerk tuinprojecten
  • Prettige communicatie en heldere afspraken
  • Uw wensen centraal, samen op inspiratietour
  • Deskundig advies
  • Prijstransparantie en kwaliteitsgarantie

composiet vlonderplanken laten leggen: gelijkvloerse vlonder in overkapping Strijen

Wat anderen over ons zeggen

“Erg tevreden over de deskundigheid van Van Rijn Tuinoplossingen, zoals m’n eerste indruk me al ingaf. Een aanrader, tot in de puntjes verzorgd.”

“Een prettig proces met prettige mensen over de vloer en een prachtig eindresultaat. We kunnen Sisco, Chris en Ellen van harte aanbevelen!”

“We zijn erg tevreden over de werkwijze en de deskundige adviezen die we hebben gekregen. Onze tuin ziet er weer mooi uit zonder hele grote ingrepen.”

composiet vlonderplanken laten leggen: verhoogde vlonder in stadstuin Zaltbommel

Hier bevinden onze klanten zich

composiet vlonderplanken laten leggen: gelijkvloerse vlonder in overkapping Strijen

Een gelijkvloerse vlonder en maatwerk overkapping door Van Rijn Tuinoplossingen

composiet vlonderplanken laten leggen: verhoogde vlonder in stadstuin Zaltbommel

We legden een verhoogde vlonder aan in een kleine stadstuin in Zaltbommel

Gratis offerte aanvragen

Wat zijn de prijzen?

De kosten voor het laten maken van een composiet terras zijn afhankelijk van:

  • De oppervlakte en ondergrond
  • De locatie en bereikbaarheid
  • Het soort vlonderdelen
  • De hoeveelheid zaagwerk

Gemiddeld kost een composiet vlonder €125,- per m2 inclusief btw (levering materialen en aanleg). Het prijsverschil tussen een gelijkvloerse vlonder of opstaande vlonder is niet zo groot. In deze prijs is rekening gehouden met holle planken van Elephant met een breedte van 14 centimeter in de kleur antraciet. De planken worden voor deze prijs blind geschroefd met bijbehorende clips. Weten wat een composiet terras laten aanleggen voor u kost? Neem dan snel contact op.

Gratis digitale brochure aanvragen
U ontvangt de brochure via e-mail.

5 tips voor de inrichting van uw composiet vlonder ontvangen?
U ontvangt de tips per e-mail.

Onze werkwijze

We leggen u graag de stappen uit die we doorlopen als we voor u een vlonder van composietdelen aanleggen.

1. Een stabiele ondergrond
Om verzakking te voorkomen, beginnen we met het maken van een stabiele ondergrond. Hiervoor wordt een zandbedding aangebracht die met een trilplaat wordt ‘verdicht’. De zandkorrels vallen dan als een puzzel in elkaar en worden stevig aangedrukt. De zandbedding wordt waterpas of met een lichte helling uitgevlakt, afhankelijk van de wens om hemelwater af te voeren. Op de plekken waar het lattengeraamte (volgende stap) op de zandbedding zal gaan rusten, leggen we (oude of goedkope) tegels.

Let wel: als u in gebied woont waar de ondergrond veel zakt of als u een verhoogde vlonder in plaats van een gelijkvloerse vlonder wenst, dan maken we in plaats van een zandbedding met tegels gebruik van piketpalen.

2. Het lattengeraamte
Op de bestrating of piketpalen brengen we een duurzame hardhouten lattenbodem aan. De afstand tussen de latten bepalen we zo dat de vlonderplanken niet doorbuigen als u erop loopt. Vervolgens spannen we een antiworteldoek, zodat er geen onkruid tussen de vlonderdelen omhoog kan komen.

3. De vlonderplanken
De composiet vlonderplanken worden ‘blind’ op het lattengeraamte geschroefd. Dit betekent dat de vlonderplanken tussen clips worden geklemd die op het lattengeraamte worden bevestigd. Het resultaat is een optisch schroefloze vlonder. Deze methode geeft een luxe en strakke uitstraling aan uw vlonder. We zagen de vlonderdelen uiteraard op maat, zodat de vlonder perfect past tussen bijvoorbeeld een gevel en erfafscheiding. Als u kiest voor een verhoogde vlonder, werken we ook de opstaande zijden af met vlonderplanken.

4. Oplevering
Tot slot reinigen we de composiet vonder met hoge waterdruk, zodat zaagsel, zand, aarde en vuil van transport en opslag worden verwijderd. We werken niet met lijm, er is dus geen droogtijd. U kunt direct genieten van uw nieuwe composiet vlonder!

Een composiet vlonder laten leggen in uw regio

Wij plaatsen vlonders in onder andere de regio Tilburg, Hilvarenbeek, Den Bosch / ‘s-Herthogenbosch, Breda, Eindhoven, Valkenswaard, Best, Helmond, Deurne, Veghel, Uden, Oss, Nijmegen, Boxmeer, Tiel, Dordrecht, Waalwijk, Kaatsheuvel, Etten-Leur, Roosendaal, Bergen op Zoom, Dordrecht, Antwerpen, Turnhout, Geel en Hoogstraten.

Degelijke kwaliteit van Elephant

De wpc terrasdelen die wij gebruiken zijn van het merk Elephant. Wpc is een kunststof dat is gemengd met houtvezels, waardoor een houtcomposiet ontstaat. Het composiet vlonderhout dat wij doorgaans gebruiken is hol, maar volstaat prima voor de doeleinden van particulieren. Voor de openbare ruimte of bijvoorbeeld horecagelegenheden gebruiken wij massieve composiet planken die een hogere piekbelasting aankunnen. U kunt op het internet veel klachten vinden over het kromtrekken of scheuren van holle composietdelen, maar deze planken zijn doorgaans van een goedkoper merk of type. U kunt bij ons vertrouwen op degelijke kwaliteit, een lange levensduur en een langdurig mooie uitstraling. We geven u daarom een garantie op de aanleg van een composiet vlonder door Van Rijn Tuinoplossingen.