Houten overkapping 2018-08-28T13:07:24+00:00
composiet vlonderplanken laten leggen: antraciete terrasdelen blind geschroefd
composiet vlonderplanken laten leggen: antraciete terrasdelen blind geschroefd

Ambachtelijke houten overkappingen op maat

Woont u in Noord-Brabant, Zeeland, Limburg, Utrecht, Gelderland, Zuid-Holland of Vlaanderen? En bent u van plan om een houten overkapping te laten plaatsen of oriënteert u zich op de mogelijkheden? Als u contact met ons opneemt, staan we u graag persoonlijk te woord. We luisteren graag naar uw wensen en geven degelijk advies.

Wij maken uw houten terrasoverkapping op maat in samenwerking met een gerenommeerde timmerman. Helemaal ontworpen naar uw wens en op locatie bij u met vakmanschap en liefde verwezenlijkt. En dat ziet u terug in het resultaat! Hout geeft een natuurlijke uitstraling en past in iedere tuinstijl, van landelijk tot modern en strak. U kunt kiezen voor verschillende houtsoorten met elk een eigen duurzaamheidsklasse, onderhoudsbehoefte, prijs en uitstraling. We laten u verschillende mogelijkheden zien. Niet gevonden wat u zocht? Wij kunnen u vast alsnog helpen! Laat u ons weten wat uw wensen zijn?

Laat uw overkapping deze winter nog plaatsen, dan kunt u in het voorjaar direct genieten!

Om u een idee te geven van de prijzen, ziet u hier een voorbeeld van een luxe overkapping van 5 bij 5 (€8.350,-) en een simpele overkapping van 3 bij 4 (€3.250,-). De vlonder en tegelvloer zijn niet in de prijs opgenomen. Weten wat een overkapping voor u kost? Vraag hier uw maatwerk offerte aan. We nemen vóór het sturen van de offerte nog even contact met u op om uw aanvraag door te nemen en eventuele extra wensen te noteren. Zo weten we zeker dat we u een goed aanbod doen!

Maatwerk offerte aanvragen

Locatie
Aan huisVrijstaand

Houtsoort
DouglasGeïmpregneerd tuinhoutHardhout

Wandafwerking
RabatdelenGepotdekseldn.v.t.

Dakconstructie
Plat dakLessenaarsdakZadeldak

Dakbedekking
EPDM folieDakpannenDakpanplatenRiet

Vloer
VlonderSierbestratingn.v.t.

Waarom voor ons kiezen?

  • Ruim 30 jaar ervaring
  • Persoonlijk communicatie en deskundig advies
  • Ambachtelijk vakmanschap en maatwerk
  • Prijstransparantie en kwaliteitsgarantie

Wat anderen over ons zeggen

“Erg tevreden over de deskundigheid van Van Rijn Tuinoplossingen, zoals m’n eerste indruk me al ingaf. Een aanrader, tot in de puntjes verzorgd.”

“Een prettig proces met prettige mensen over de vloer en een prachtig eindresultaat. We kunnen Sisco, Chris en Ellen van harte aanbevelen!”

Lees reviews op onze Klanten Vertellen pagina door op de onderstaande button te klikken.

Hier bevinden onze klanten zich

De opties bekijken

Het aantal opties waaruit u kunt kiezen bij onze maatwerk houten overkappingen is bijna oneindig. We hebben de meest gemaakte keuzes overzichtelijk voor u op een rijtje gezet. Ziet u niet staan wat u zoekt? Waarschijnlijk kunnen we u wel helpen. Laat u het ons weten?

Locatie

Houten overkappingen worden doorgaans aan huis of vrijstaand geplaatst. Wat past het beste bij uw situatie en wensen?

Aan huis

Een overkapping aan huis verlengt uw woning met een heerlijke buitenplek die uitkijkt over uw tuin. Vaak kiest men voor een overkapping aan huis, omdat het terras aan de schuifpui of openslaande deuren grenst en het de aangewezen plek is om bij lekker weer te relaxen, borrelen of dineren. Het voordeel van een overkapping aan huis is dat u nooit ver hoeft te lopen met uw hapjes en drankjes, de keuken is vaak dichtbij. Een overkapping aan huis kan soms ook goedkoper zijn dan een vrijstaande overkapping, omdat u deel van de ondersteunende constructie kunt weglaten.

Vrijstaand

Een vrijstaande overkapping heeft als voordeel dat deze overal in uw tuin geplaatst kan worden. Bijvoorbeeld bij een vijver of achterin uw tuin, zodat u vanuit de overkapping op uw woning uitkijkt. Een nadeel is dat de constructie sterker (en daardoor soms duurder) moet zijn dan wanneer de overkapping aan de gevel wordt gebouwd. Wat u ook als nadeel zou kunnen ervaren, is dat u iets verder moet lopen als u iets nodig heeft uit de woning.

Houtsoort

U kunt kiezen uit veel verschillende houtsoorten, maar we laten u hier de twee populairste soorten van 2018 zien. Welke houtsoort u ook kiest, door weersinvloeden zal het hout op den duur verkleuren naar een grijstint. U kunt dit voorkomen door het hout te schilderen of te beitsen.

Douglas

Douglas heeft een robuuste, stoere en natuurlijke uitstraling. De nerf is fijn en recht, hier en daar met noesten en kwasten. De duurzaamheidsklasse van douglas ligt onbehandeld op 3 en behandeld (gebeitst of geschilderd) op 2. De duurzaamheidsschaal loopt van 1 tot 5, waarbij 1 het duurzaamst is en 5 het minst duurzaam. Ter vergelijking: de duurzaamheidsklasse van onbehandeld vuren en grenen is 4 of 5. Concreet: behandeld douglas gaat 15 tot 25 jaar mee, zonder behandeling gaat douglas 10 tot 15 jaar mee.

Groen geïmpregneerd tuinhout

Deze houtsoort is geïmpregneerd tegen houtrot en daardoor onderhoudsarm. U hoeft het niet per sé te schilderen of te beitsen. Net als douglas dat is geschilderd of gebeitst, heeft groen geïmpregneerd tuinhout duurzaamheidsklasse 2. Het gaat dus 15 tot 25 jaar mee. De uitstraling is naar onze mening iets minder luxe en exclusief, maar dat is een kwestie van smaak.

Hardhout

Hardhout heeft duurzaamheidsklasse 1 en gaat langer dan 25 jaar mee. U kunt het beste voor deze duurdere houtsoort kiezen als u er zeker van wilt zijn dat u decennia lang van uw overkapping kunt genieten.

Wandafwerking

Als u aan één of meerdere zijden een wand wilt, dan kunt u kiezen voor rabatdelen en gepotdekselde delen. Voordelen en nadelen zijn er niet per sé, het is vooral een kwestie van smaak. Beide opties passen zowel goed bij een strakke en moderne stijl als in een landelijke en natuurlijke stijl. U kunt bij beide opties kiezen voor betimmering enkel aan de binnenzijde of buitenzijde of betimmering aan beide zijden. In de wandbetimmering kunnen ook wandcontactdozen, schakelaars en andere voorzieningen worden weggewerkt.

Rabatdelen

Rabatdelen zijn planken die zijn voorzien van messing en groef, zoals bij kliklaminaat. De planken worden dus in elkaar geschoven. Standaard worden de planken horizontaal bevestigd, maar u kunt ook kiezen voor verticale rabatdelen.

Gepotdekseld

Bij potdekselen vallen de bovenliggende planken iets over de onderliggende planken heen. Hierdoor ontstaat een gelaagd effect. Gepotdekselde betimmering past goed bij een landelijke en natuurlijke stijl, omdat het een oude bouwmethode is. Maar door de exclusieve en luxe uitstraling, past het ook goed bij een moderne en strakke stijl.

Dakconstructie

De uitstraling van uw houten overkapping hangt voor een groot deel af van de dakconstructie. We laten u verschillende mogelijkheden zien. Als u niet voor een plat dak kiest, bekijk dan de regelgeving van uw gemeente eens. Het kan zijn dat de totale constructie te hoog wordt voor bouw zonder vergunning.

Plat dak

Een plat dak heeft een wat strakkere en moderne uitstraling en is vaak de goedkoopste dakconstructie. Wij bedekken platte daken altijd met hoogwaardige EPDM dakfolie die uit één stuk wordt gesneden. In tegenstelling tot stroken dakleer die aan aan elkaar worden gesmolten heeft u daarom geringe kans op lekkage. Eventueel kan een plat dak ecologisch met sedem of andere beplanting worden aangeplant.

Lessenaardak

Een lessenaarsdak is een dak dat aan één zijde schuin afloopt. Vaak is het dak aan de achterzijde van de overkapping het hoogst en loopt het af naar de voorzijde. U kunt een lessenaarsdak bedekken met dakpannen, dakpanplaten of riet.

Zadeldak

Een zadeldak is een dak met een hoge nok in het midden. U kunt kiezen voor een nok die parallel loopt aan de voorzijde van de overkapping, maar een nok die haaks op de voorzijde staat is ook mogelijk. U kunt een zadeldak bedekken met dakpannen, dakpanplaten of riet.

Dakbedekking

We lichten graag de dakbedekking die u kunt kiezen bij de hiervoor beschreven dakconstructies verder toe.

EPDM rubberfolie

Dit materiaal is een rubber dat elastisch wordt door het te vulkaniseren. Een ingewikkeld synthetisch proces dat in tegenstelling tot dakleer zorgt voor een hele lange levensduur. U krijgt er bij ons zelfs 30 jaar garantie op! We snijden de EPDM folie uit één stuk, dus deze wordt zonder naden op het dak aangebracht. Zo is de kans op lekkage minimaal.

Dakpannen

Als u een klassieke uitstraling wenst, zijn dakpannen een goede keuze. U kunt klassiek combineren met modern, door voor een nieuwe dakpan te kiezen. Elk exemplaar daarvan is hetzelfde. U krijgt een meer traditionele look, bijvoorbeeld Oud-Hollands of Mediterraans, door te kiezen voor hergebruikte oude dakpannen. Oude dakpannen verschillen van kleur of tint en zijn niet exact hetzelfde. Een pannendak is een relatief dure optie, maar heeft ook een luxere uitstraling en een lange levensduur.

Dakpanplaten

Deze platen van gegalvaniseerd staal, aluminium of kunststof zijn prefab gestanst in het patroon van klassieke dakpannen. Dakpanplaten zijn relatief goedkoop, dat is een voordeel. Als u een luxe, natuurlijke of landelijke uitstraling wenst, kunt u beter kiezen voor dakpannen of riet.

Riet

Wilt u een dak met een exclusieve, luxe, landelijke en natuurlijke uitstraling? Dan is riet de beste, maar ook de duurste keuze. Een rieten kap gaat doorgaans lang mee, maar is zeker niet onderhoudsarm. Wel geeft de exclusieve uitstraling van riet uzelf en uw gasten telkens een wow-gevoel. Het is werkelijk waar prachtig!

Vloer

Komt uw overkapping niet over een bestaand terras? Dan kunnen ook van een terrasvloer voor u aanleggen. U kunt kiezen uit een vlonder en sierbestrating, zoals tegels of steentjes.

Vlonder

Wat dacht u van een vlonder van composiet of hardhout. In onze blog vertellen we meer over de voordelen van composiet. Een overkapping met vlonder wordt ook wel een veranda genoemd.

terrasoverkapping-vrijstaand-puntdak-dakpanplaten

Sierbestrating

Als u liever tegels of steentjes als vloer in uw overkapping wilt, is dat uiteraard ook mogelijk. U kunt kiezen uit verschillende bestratingssoorten. In onze blog leest u de voordelen en nadelen van buitentegels.

Gratis digitale brochure aanvragen
U ontvangt de brochure via e-mail.

5 tips voor de inrichting van uw overkapping ontvangen?
U ontvangt de tips per e-mail.

Maatwerk offerte aanvragen

Locatie
Aan huisVrijstaand

Houtsoort
DouglasGeïmpregneerd tuinhoutHardhout

Wandafwerking
RabatdelenGepotdekseldn.v.t.

Dakconstructie
Plat dakLessenaarsdakZadeldak

Dakbedekking
EPDM folieDakpannenDakpanplatenRiet

Vloer
VlonderSierbestratingn.v.t.