Wat kost het laten plaatsen van een vlonder?

Wat kost het laten plaatsen van een vlonder?

Met een vlonder creëer je in jouw tuin een exclusieve loungesetting. Zo’n vlonder is een prachtige eyecather, maar komt ook met een prijskaartje. Wil je water wat een vlonder kost? Dan is deze blog handig voor jou. We vertellen je wat invloed heeft op de prijs en wat anderen doorgaans uitgeven aan onze vlonders.

Wil je een vrijblijvend advies of heb je concrete plannen waar we je bij kunnen helpen? Neem dan contact met ons op.

Waar zijn de kosten van afhankelijk?

Oppervlakte en zaagverlies

Het klinkt heel voor de hand liggend en dat is het eigenlijk ook: hoe groter je vlonder, hoe duurder deze zal zijn. Als je vrij bent in het kiezen van de grootte, kies die dan zo dat je zo min mogelijk zaakverlies hebt. Een vlonder waar alleen hele planken in gaat bijvoorbeeld, of anderhalf, waarbij je de ander helft in een volgende rij kunt gebruiken. Vlonderplanken zijn in verschillende lengtes verkrijgbaar, zoals drie, vier en vijf meter.

Materiaalkeuze

Zoals je in onze blogs over houtsoorten voor vlonderplanken en composiet vlonders kunt lezen, heb je een ruime keuze uit materialen als je een vlonder gaat bouwen. Deze materialen verschillen van elkaar in kwaliteit, uitstraling en levensduur en dus uiteraard ook in prijs. Samen met de oppervlakte zal de materiaalkeuze voor het grootste deel de prijs van de vlonder bepalen.

Vormgeving en meetwerk

Een vierkante of rechthoekige vlonder is goedkoper dan een vlonder met veel (schuine) hoeken of met organische vormen en rondingen. In het eerste geval is er veel meet- en zaagwerk benodigd en in het tweede geval is vooral het uitzetten van een vloeiend lijnenspel een tijdrovende klus. Een afwijkende vorm zorgt niet alleen voor meerwerk in het op maat maken van de vlonderplanken. Ook het maken van het onderliggende hardhouten frame kost dan meer tijd.

Bereikbaarheid

Een vlonder in een tuin die makkelijk bereikbaar is via een garage of brede poort is eenvoudiger en sneller te maken dan in een lastig bereikbare tuin. En je kunt je vast ook voorstellen dat een vlonder als dakterras duurder is dan een vlonder in de tuin. De materialen moeten namelijk naar de juiste verdieping worden gedragen of gehesen. De bereikbaarheid van de locatie waar de vlonder moet komen heeft dus invloed op de kosten.

Een vlonder met organische vorm vraagt om secuur meet- en zaagwerk

Een vlonder als dakterras, daar komt wel wat logistiek bij kijken

Wat geven anderen zoal aan een vlonder bij ons uit?

Wij maken uitsluitend duurzame vlonders van materialen met een mooie uitstraling en lange levensduur. We willen gaan voor kwaliteit en tevreden klanten op de lange termijn. Daarom leveren we geen vlonders die een paar jaar meegaan. Onze producten moeten makkelijk 20 jaar meekunnen. We zullen daarom niet de goedkoopste aanbieder zijn, maar je bent bij ons aan het goede adres als je in kwaliteit wilt investeren. Een vlonder is maatwerk en zoals je hebt gelezen is de prijs van een aantal factoren afhankelijk. Het noemen van prijzen is daarom lastig, maar we snappen dat je een richtlijn wel interessant vindt. Daarom hebben we op een rijtje gezet wat anderen eerder bij ons hebben besteed aan een vlonder:

(nog aanvullen)

Wil je weten wat een vlonder voor jou kost? Laten we kennismaken en jouw plannen vrijblijvend doorspreken!

Tuinaanleg kleine tuin

Een grote verhoogde vlonder: prachtig, maar kostbaar

Een kleine vlonder is uiteraard goedkoper

Direct in het voorjaar van 2023 genieten van je tuin? Besteed je tuinproject dan nu uit!
Door de huidige situatie is het extra druk, maar we plannen je graag deze winter in.

ZO VOL ZITTEN WE T/M NOVEMBER 2022 – 93%

Direct in het voorjaar van 2023 genieten van je tuin? Besteed je tuinproject dan nu uit! Door de huidige situatie is het extra druk, maar we plannen je graag deze winter in.

ZO VOL ZITTEN WE T/M NOV. 2022 – 93%

Zelf tuin leren ontwerpen? Volg onze Thuiscursus Tuinontwerpen!

Slechts tijdelijk van
€89,95,- voor €29,95!

Bekijk het cursusaanbod
Bekijk het cursusaanbod

Plan nu jouw Tuin Quickscan!

chris van rijn profiel v2

“Heb je concrete plannen om jouw tuinproject uit te besteden? Plan vandaag nog een vrijblijvende Tuin Quickscan in! Ik help je graag verder.”

Chris van Rijn – Creatief Directeur

0031 (0)13 591 54 30
0031 (0)6 135 979 10

Nu plannen
Nu plannen
Gratis Tuin Quickscan
Meer over ons
Onze blog
Contact

Van Rijn Tuinoplossingen

Oliviersweg 4
5061 PL Oisterwijk – Nederland
info@vanrijntuinoplossingen.nl
0031 (0)13 591 54 30
KvK-nummer: 76667677

Telefonisch bereikbaar

Ma – Vr 08:00 – 22.00 uur
Za 09:00 – 20.00 uur
Zo Gesloten

Werkregio

Noord-Brabant
Gelderland
Utrecht
Zuid-Holland
Vlaanderen
Andere provincies

Hoe anderen ons beoordelen

“Erg tevreden over de deskundigheid van Van Rijn Tuinoplossingen, zoals m’n eerste indruk me al ingaf. Een aanrader, tot in de puntjes verzorgd.”

“Een prettig proces met prettige mensen over de vloer en een prachtig eindresultaat. We kunnen Sisco, Chris en Ellen van harte aanbevelen!”

“Goed advies gekregen nadat de heer Van Rijn bij mij thuis is langs geweest. Zeer vriendelijke mensen en erg behulpzaam en een mooi en prachtig resultaat waar ik voor heel lang plezier van heb!”

“Wij hebben in juni 2020 de tuin laten aanleggen. Zeer goed advies gekregen, we wilden een onderhoudsvriendelijke tuin en dat is heel goed gelukt. In de zomer zitten we elke avond buiten om te eten in onze nieuwe tuin. We krijgen nog steeds complimenten, bedankt!”

ALGEMENE VOORWAARDEN | VAN RIJN TUINOPLOSSINGEN – 2021

Van Rijn Tuinoplossingen
Oliviersweg 4
5061 PL Oisterwijk – Nederland
info@vanrijntuinoplossingen.nl
0031 (0)13 591 54 30
KvK-nummer: 76667677

Telefonisch bereikbaar
Ma – Vr 08:00 – 22.00 uur
Za 09:00 – 20.00 uur
Zo Gesloten

Werkregio
Noord-Brabant
Gelderland
Utrecht
Zuid-Holland
Vlaanderen
Andere provincies

ALGEMENE VOORWAARDEN | VAN RIJN TUINOPLOSSINGEN – 2021