Waarom een composiet vlonder kiezen?

Waarom kiezen voor een composiet vlonder?

Twijfelt u tussen een vlonder van composiet of bijvoorbeeld hardhout of bamboe? In deze blog leest u 5 redenen om voor composiet te kiezen.

De 5 voordelen van een composiet vlonder

Composiet is een materiaal dat bestaat uit een menging van houtvezels en kunststof. Een composiet vlonderplank heeft dezelfde natuurlijke look als hout, maar ook de voordelen van kunststof. Als u kiest voor composiet vlonderplanken, ervaart u eigenlijk het beste van twee werelden. De voordelen op een rijtje:

  • Onderhoudsarm
  • Duurzaam
  • Kindvriendelijk: minimaal valgevaar en splintervrij
  • Eenvoudige montage en luxe uitstraling
  • Ruime kleurkeuze

1. Onderhoudsarm
Een vlonder van composiet vergt veel minder onderhoud dan een vlonder van hardhout of bamboe. U hoeft de composiet vlonderplanken niet te schuren, te impregneren of te beitsen voor het behoud op de lange termijn. En reinigen met hoge waterdruk is toegestaan. In tegenstelling tot houtsoorten komen er bij composiet geen vezels los als u gebruik maakt van de hogedrukreiniger. Uw vlonder gaat dus niet ‘pluizen’.

2. Duurzaam
Als u kiest voor een goede kwaliteit composiet, waar het aandeel kunststof ruim voldoende is, heeft u geen last van het kromtrekken, werken of scheuren van de vlonderdelen. Ook het rotten van het materiaal gaat een stuk trager dan bij de meeste houtsoorten. Houtsoorten zullen ook vergrijzen: een houten vlonder is binnen een paar jaar dof en grauw tenzij u met beits aan de slag gaat. Composiet daarentegen is ‘kleurecht’, wat wil zeggen dat de kleur nauwelijks verandert door zonlicht. Een composiet vlonder is dus duurzaam, u kunt er jaren van genieten.

3. Kindvriendelijk: minimaal valgevaar en splintervrij
In tegenstelling tot bijvoorbeeld vlonderplanken van hardhout wordt composiet niet glad bij regenval. De stroeve structuur van het materiaal voorkomt uitglijden bij nat weer. Ideaal als u veiligheid belangrijk vindt en valgevaar wilt minimaliseren, bijvoorbeeld omdat u kleine kinderen heeft. Een vlonderplank van composiet is ook splintervrij, anders dan bij hardhout of bamboe. U kunt uw kinderen daarom met een gerust hart met blote voeten laten kruipen of spelen op de vlonder.

4. Eenvoudige montage en luxe uitstraling
Een composiet vlonder wordt ‘blind’ geschroefd op een geraamte van latten. De vlonderplanken worden dus niet rechtstreeks met schroeven op het geraamte vastgezet. Hiervoor worden clips gebruikt die tussen de vlonderplanken op de lattenbodem zijn geschroefd. De vlonderplanken worden als het ware tussen deze clips geklikt, wat zorgt voor een optisch schroefloze vlonder. Deze eenvoudige methode geeft een luxe en strakke uitstraling aan uw vlonder.

5. Ruime kleurkeuze
Composiet vlonderplanken zijn in tal van tinten verkrijgbaar. Antraciet wint in populariteit, omdat het goed past bij de strakke en moderne stijl die nu in trek is. De ruime kleurkeuze is uniek, bij houtsoorten kunt u vaak alleen kiezen uit natuurlijke tinten.

Gratis digitale brochure aanvragen
U ontvangt de brochure over composiet vlonderplanken laten leggen en tuinaanleg via e-mail.

Direct contact opnemen

Bellen: 0031 (0)13 591 54 30
Mailen: info@vanrijntuinoplossingen.nl

Een gelijkvloerse vlonder en maatwerk overkapping door Van Rijn Tuinoplossingen

We legden een verhoogde vlonder aan in een kleine stadstuin in Zaltbommel
Deel dit met uw netwerk

2018-01-22T10:25:26+00:00