Waarom uw tuin in het najaar aanleggen of renoveren?

Waarom uw tuin in het najaar laten aanleggen of renoveren?

Wist u dat het najaar een ideale periode is om uw tuin te laten renoveren of aan te laten leggen? In deze blog vertellen we u waarom het slim is om deze keuze te overwegen.

In de lente direct van uw droomtuin genieten

De meeste Nederlanders gaan met tuinaanleg of tuinrenovatie aan de slag als de eerste lentezon de woonkamer in straalt. We trekken massaal naar buiten en bedenken vaak dan pas wat er nog moet gebeuren voordat we kunnen genieten. Voor ons is het dan hoogseizoen, telefoontjes en mailtjes volgen elkaar in razend tempo op. Geduld hebben is voor u dan vaak de enige optie. Zonde, want u wilt natuurlijk direct genieten van de lente in een prachtige tuin!

De voordelen van het aanleggen van de tuin in het najaar

  • Bij een bestaande tuin weet u nog precies welke tuinergernissen u ’s zomers heeft ervaren
  • Zowel u als wij hebben de tijd om samen uw wensen te vertalen naar concrete plannen
  • Wij kunnen u volop persoonlijke aandacht garanderen in de ontwerp- en aanlegfase
  • Het najaar is de meest ideale periode om planten en bomen te zetten
  • Beplanting is in het najaar goedkoper

Uw tuinergernissen fris op het netvlies

Als u al een tuin heeft en een tuinrenovatie wilt laten uitvoeren, weet u na de zomer nog wel wat u graag wilt veranderen. Als u wacht tot het volgende voorjaar, bent u dat misschien alweer deels vergeten. Het is slim om met ons te sparren over uw wensen als u die nog fris in het geheugen heeft. Zo kunnen wij u precies laten zien wat goed bij u past en kunnen we direct doorpakken. Een win-winsituatie!

Er is voldoende tijd om goed na te denken

Wij nemen graag ruim de tijd om samen met u een plan te maken voor uw tuin. In het voorjaar is die tijd doorgaans beperkt. Wij zijn dan druk en u wilt snel genieten van een fijne buitenruimte. Zowel bij een nieuw te realiseren als bij een te renoveren tuin zijn er veel keuzes te maken. Wenst u bijvoorbeeld een overkapping, tuinschuur, terras, gazon, plantvakken, verlichting, elektra of vijver? Dan hebben we in het najaar voldoende tijd om samen met u op inspiratietour te gaan langs onze vaste leveranciers. We kunnen daar de juiste materialen en beplanting uitkiezen.

Persoonlijke aandacht tijdens het ontwerpen en aanleggen

We kunnen voor u in het najaar ook uitgebreider de tijd nemen om het 3D tuinontwerp perfect op uw wensen en smaak af te stemmen, met de gebruiksfuncties die u wenst. Geen last-minute keuzes, maar uitgebreid overleg en verfijnde afstemming. Dat ziet u terug in het resultaat!

Beplanting slaat het beste aan in het najaar

Als we planten en bomen voor u zetten in het voorjaar, is de kans groter dat niet alle beplanting het goed gaat doen. De beplanting moet namelijk wortels, blad en bloemen tegelijk maken én groeien. Als we de beplanting in het najaar zetten, kan deze volop de tijd nemen om ’s winters wortels te maken. In het voorjaar gaat dan de meeste energie naar groei. Dat maakt de planten snel sterk en u heeft sneller een volgroeide tuin. Als het voorjaar aanbreekt, kunt u direct genieten van bloemen. Als u in het voorjaar plant, heeft u pas bloemen in het voorjaar van het volgende jaar. Ook voor het verzetten van beplanting in een bestaande tuin is het najaar ideaal. De kans op afsterven is dan minimaal.

Beplanting is in het najaar goedkoper

Planten en bomen kopen in het najaar is daarbij ook voordelig voor uw portemonnee. In het voorjaar wordt de prijs van beplanting opgestuwd door de explosief groeiende vraag. In het najaar zijn de prijzen ook gunstiger, omdat het dan volstaat om planten zonder kluit te kopen. Als we uw tuin compleet moeten aanplanten, kan de besparing in het najaar behoorlijk zijn!

Als u een nieuwe tuin wilt laten aanleggen of een omvangrijke tuinrenovatie wilt laten uitvoeren, helpen wij u graag. Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag, geheel vrijblijvend, bij je thuis. Aan de hand van je wensen en huidige situatie bekijken we dan of wij iets voor je kunnen betekenen.

Maak vrijblijvend een afspraak!

Wilt u weten welke buitentegel precies bij u past en aan welke prijs u moet denken voor de aanschaf en het leggen in uw situatie? Wij adviseren u graag. Dat doen we gratis en vrijblijvend. Horen we van u? U kunt ons bereiken op 0031 (0)13 591 54 30 of info@vanrijntuinoplossingen.nl

Gratis digitale brochure aanvragen
U ontvangt de brochure over tuinontwerp en tuinaanleg via e-mail.

Direct contact opnemen

Bellen: 0031 (0)13 591 54 30
Mailen: info@vanrijntuinoplossingen.nl
Deel dit met uw netwerk

2018-01-22T10:24:01+00:00