Waarom voor een vlonder in je tuin kiezen?

Waarom voor een vlonder in je tuin kiezen?

Een vlonder in de tuin, is dat iets voor jou? In deze blog ontdek je waarom vlonders zo populair zijn en waar je ze voor kunt gebruiken. Ben je daarna enthousiast geraakt over het laten plaatsen van een vlonder? Bekijk dan ook onze blogs over houtsoorten voor een vlonder, composiet vlonders, en de kosten van een vlonder eens.

Wil je een vrijblijvend advies of heb je concrete plannen waar we je bij kunnen helpen? Neem dan contact met ons op.

Wat is een vlonder?

De oorsprong van vlonders

Een vlonder is eigenlijk een van de ondergrond losliggende buitenvloer, traditioneel van hout gemaakt. Oorspronkelijk werden vlonders gemaakt in de openbare ruimte, als bijvoorbeeld drijver of kleine aanlegsteiger op het water. Een loopbrug, ook wel plankier genoemd, werd ook aangeduid als vlonder. Zo’n vlonder was vaak smal, omdat deze enkel als loopvlak diende, om van de ene naar de andere plek te komen. Een simpele plank over een sloot werd daarom vroeger ook een vlonder genoemd. Als een pad belangrijker werd, koos men er vaak voor om een duurdere brug te bouwen.

Hedendaags gebruik van vlonders in de tuin

Vlonders in de openbare ruimte komen we nog steeds tegen, waar ze vaak hun traditionele doel nog dienen. Daarbij heeft de vlonder zijn intrede gemaakt in particuliere tuinen. Daar dienen vlonders tegenwoordig soms ook als looppad. Niet per sé trouwens, steeds vaker zien we grotere vlonders die men gebruikt als terras voor een loungeset of buitentafel. We zien de vlonder in de tuin steeds meer als luxueus sierobject, met een hoge esthetische waarde. Er zijn daarom steeds meer prachtige materialen en constructiesystemen beschikbaar om een tuinvlonder te maken.

Een luxueuze loungevlonder voor ultieme ontspanning

Een vlonder als luxe looppad in je tuin

Waarom zijn vlonders zo populair?

Een vlonder is veelzijdig en past in vrijwel elke tuinstijl. Met een vlonder kun je karakter aan je tuin geven, het is een fraaie manier om je buitenruimte te decoreren. Een vlonder heeft een warme en gezellige uitstraling die uitnodigt om te ontspannen. Zo’n vlonder roept direct een vakantiegevoel op: je waant je in gedachten al snel in een exclusief resort. Prettig als je geluksmomenten in eigen tuin wilt ervaren!

Je kunt een vlonder perfect gebruiken om af te wisselen met andere materialen. Als je naast bijvoorbeeld sierbestrating ook kiest voor een vlonder, kan dat een spannend en speels beeld geven. Je kunt zo’n vlonder ook makkelijker dan een terras met bestrating verhoogd aanleggen. Deze afwisseling in hoogte maakt je tuin ook dynamischer. Ook kun je een vlonder in een organische vorm zagen, met gekromde lijnen. Dat gaat niet als je grote tegels kiest. Juist de combinatie van strakke rechte tegels met zo’n organische vlonder kan enorm goed werken.

Waar worden vlonders voor gebruikt?

Het vaakst worden tuinvlonders gebruikt als luxueus terras voor loungeset of tuintafel, als vloer in een overkapping of veranda of als esthetisch looppad. Je zou een vlonder echter ook voor andere doeleinden kunnen toepassen, bijvoorbeeld:

  • Als terras voor tent, (sta)caravan of chalet
  • Rondom hottub, jacuzzi of zwembad
  • Bij steiger bij vijver of sloot

Een vlonder is een welkome afwisseling naast een tegelterras

Een vlonder geeft je tuin een exclusieve uitstraling

Direct in het voorjaar van 2023 genieten van je tuin? Besteed je tuinproject dan nu uit!
Door de huidige situatie is het extra druk, maar we plannen je graag deze winter in.

ZO VOL ZITTEN WE T/M NOVEMBER 2022 – 93%

Direct in het voorjaar van 2023 genieten van je tuin? Besteed je tuinproject dan nu uit! Door de huidige situatie is het extra druk, maar we plannen je graag deze winter in.

ZO VOL ZITTEN WE T/M NOV. 2022 – 93%

Zelf tuin leren ontwerpen? Volg onze Thuiscursus Tuinontwerpen!

Slechts tijdelijk van
€89,95,- voor €29,95!

Bekijk het cursusaanbod
Bekijk het cursusaanbod

Plan nu jouw Tuin Quickscan!

chris van rijn profiel v2

“Heb je concrete plannen om jouw tuinproject uit te besteden? Plan vandaag nog een vrijblijvende Tuin Quickscan in! Ik help je graag verder.”

Chris van Rijn – Creatief Directeur

0031 (0)13 591 54 30
0031 (0)6 135 979 10

Nu plannen
Nu plannen
Gratis Tuin Quickscan
Meer over ons
Onze blog
Contact

Van Rijn Tuinoplossingen

Oliviersweg 4
5061 PL Oisterwijk – Nederland
info@vanrijntuinoplossingen.nl
0031 (0)13 591 54 30
KvK-nummer: 76667677

Telefonisch bereikbaar

Ma – Vr 08:00 – 22.00 uur
Za 09:00 – 20.00 uur
Zo Gesloten

Werkregio

Noord-Brabant
Gelderland
Utrecht
Zuid-Holland
Vlaanderen
Andere provincies

Hoe anderen ons beoordelen

“Erg tevreden over de deskundigheid van Van Rijn Tuinoplossingen, zoals m’n eerste indruk me al ingaf. Een aanrader, tot in de puntjes verzorgd.”

“Een prettig proces met prettige mensen over de vloer en een prachtig eindresultaat. We kunnen Sisco, Chris en Ellen van harte aanbevelen!”

“Goed advies gekregen nadat de heer Van Rijn bij mij thuis is langs geweest. Zeer vriendelijke mensen en erg behulpzaam en een mooi en prachtig resultaat waar ik voor heel lang plezier van heb!”

“Wij hebben in juni 2020 de tuin laten aanleggen. Zeer goed advies gekregen, we wilden een onderhoudsvriendelijke tuin en dat is heel goed gelukt. In de zomer zitten we elke avond buiten om te eten in onze nieuwe tuin. We krijgen nog steeds complimenten, bedankt!”

ALGEMENE VOORWAARDEN | VAN RIJN TUINOPLOSSINGEN – 2021

Van Rijn Tuinoplossingen
Oliviersweg 4
5061 PL Oisterwijk – Nederland
info@vanrijntuinoplossingen.nl
0031 (0)13 591 54 30
KvK-nummer: 76667677

Telefonisch bereikbaar
Ma – Vr 08:00 – 22.00 uur
Za 09:00 – 20.00 uur
Zo Gesloten

Werkregio
Noord-Brabant
Gelderland
Utrecht
Zuid-Holland
Vlaanderen
Andere provincies

ALGEMENE VOORWAARDEN | VAN RIJN TUINOPLOSSINGEN – 2021